info

Så började det…
"Det var årtiondet då Kungen av Rock N´Roll gick ur tiden och Sveriges tronföljare kom till... det var årtiondet då plyschbyxan fick ett ansikte och varma mackor var bland det godaste man kunde äta till middag. Där i slutet av 70-talet föddes jag och mina föräldrar envisades med att döpa mig till Ann-Therésè.  Jag växte upp med blommiga mossgröna tapeter och brunoranga gardiner. Större delen av min barndom bodde jag i en timrad bondgård på landet i de djupa skogarna i Hälsingland. På 80-talet kom videokameran och videobandspelaren och den nya tekniken. Ganska snart ägde min bror en Polaroidkamera som användes flitigt. Vi förundrades över hur snabbt bilderna framkallades och man kunde se den redan någon minut senare. Inte långt därefter kom mitt första minne av en egen kamera. Det var i samband med en husvagnssemester då jag var ungefär nio år gammal och hade fått en alldeles egen pocketkamera."

 

Det var så det hela började... där någonstans bland höskullar, barndomens glada stunder och myggbett om sommaren, det var där som mitt intresse för bild och foto föddes. Mitt liv in i fotografins värld tog fart då jag valde att gå Estetiska programmet på gymnasiet. Design, färg och form har varit, är och kommer alltid att vara en stor del av mitt liv och påverka allt jag gör.

Detta vill jag förmedla
Jag definierar mig själv som fotokonstnär. Jag vill förundra människor med det som existerar och samtidigt väcka nyfikenhet inför det jag avbildar. Jag vill gärna förmedla att det finns mycket vackert i det enkla och i det lilla runt om oss. En strimma solljus kan ibland vara det där lilla extra som gör att en sekunds ögonblick förvandlas till något magiskt på bild. Världen har många underbara, mystiska och vackra platser som berör och fångar ens innersta. Jag reser ofta därför varierar motiven mycket. Naturmotiv och macro fotograferar jag frekvent. Andra motiv som lockar är miljöer av olika slag… mina bilder skildrar allt från det verkliga till det mer drömska. När det gäller arkitektur och miljöer kan det vara vinklar och vrår, farmors gamla vind, en övergiven stuga med knarrande trägolv, en ladugårds murade vägg, fabriker, bruksmiljöer eller rivningslägenheter från 70-talet som fångat mitt intresse. Naturligtvis avbildar jag gärna människor också. Oavsett utseende, kön eller ålder är människan alltid lika intressant och värd att avbilda. Titta gärna i min portfolio.

Vad kan jag erbjuda?
Jag erbjuder frilansfotografering för porträtt i befintlig miljö, djurporträttering, natur, reklam, evenemang, trycksaker, interiör, äventyrsfoto, konstfoto men även dokumentärt. Inga uppdrag är för små. Jag är verksam i Söderhamn med omnejd.